Vägbeskrivning

Karta
Här kan ni spara hem en karta där ni ser vart fäjan lägger till, vart de olika boendena är samt övriga ställen som berör bröllopet. Karta (pdf 212 kB).

Bil
Söder ifrån - Kommer ni ifrån Göteborg,  kör E6 norrut till Stenungsund/Spekerödsmotet. Kör väg 160 mot Tjörn – Orust. Vid Varekil sväng vänster in på väg 178 mot Ellös och sen mot Gullholmen.

Norr ifrån - Kommer du från Uddevalla eller Oslo, kör av vid Torp-motet strax norr om Uddevalla. Kör vidare väg 161 till Rotviksbro. Kör sedan väg 160 söderut till Henån. Sväng höger i Henån och följ vägvisning till Ellös. Kör vidare mot stocken. Strax innan kör mot Gullholmen.

Parkering - Ett bra tips är att vara i mycket god tid till färjan. Det finns lite olika parkeringar att välja på men det är en bit att gå.
Ca 500 m innan färjeläget finner man Gullholmsbadens parkering. Där finns det även ett antal platser för allmänheten.
Det har även gjorts en ny stor parkering öster om färjan. Dit kommer man om man tar grusvägen in till höger innan färjeläget. Parkering ligger för all del lite längre bort, 600 m, men vägen dit är ganska charmig då den slingrar sig mellan bergväggarna.
Har ni mycket packning är det lättast att köra fram packningen till färjan och låta någon vänta där medan någon annan parkerar bilen.

Färja
Färjan avgår från Tuvesvik på Lavön strax väster om Ellös. Personfärjan till Gullholmen tar bara 4 minuter. Västtrafikens 100-kort gäller på färjan. Det kostar 4 kuponger per väg och det går att köpa 100-kort på färjan om man inte har något.
Färjans tidtabell finner ni här (pdf 46 kB) eller på www.tidpunkten.se. Färjans streckning är mellan Tuvesvik – Gullholmen – Tuvesvik och färjan har linjenr 382. T.ex. kan man söka under Tidtabeller och välja Orust och Båt så kommer den upp.

OBS! - Sista ordinarie färjetur går klockan 23:30 men om det blir många som vill lämna ön redan på lördag kväll (eller snarare mycket tidig på söndag) så skall vi försöka få färjan att köra en extra nattur. Det är bra om ni meddelar detta vid anmälan i så fall.

Buss
Bussförbindelse finns med Henån / Uddevalla / Göteborg.
Säkrast är att gå in på Tidpunktens hemsida www.tidpunkten.se, där du alltid får den senaste aktuella informationen.
Vi kommer även skriva vilka bussar som går här på hemsidan med väntar med det till de nya tidtabellerna kommer (någon gång i juni, tror vi).

Båt
Har ni egen båt så ta gärna med den. Det skulle ju kunna underlättar boendet för er också, om det är en sådan båt ni har…
Gullholmens gästhamn är en mycket skyddad hamn med ca 75 gästplatser med ett djup på mellan 1,2 – 3,5 meter. Hamnen anlöps via den fyrbelysta inomskärsleden som går förbi Gullholmen. Hamnkontorets telefonnr. 0304-57126.